SLIK LAGER DU SLØRET FOR BEVEGELSE I KAMERAET

SLIK LAGER

Når nesten alle steder er fotografert tusenvis av ganger før, øker fotografene på jakt etter måter å lage unike bilder de virkelig kan kalle sine egne. Og det er akkurat der kameraets bevegelsesteknikk kommer inn i spill for å skape bilder av både kjent og faktisk ukjent, det er en enestående abstraksjon.
Forsiktig kamera eller bildebevegelser (ICM) er ganske enkelt bilder hvor du skyter med langsom lukkerhastighet og beveger kameraet og / eller objektivet under eksponeringen. Bevegelsen i seg selv kan være vertikal, horisontal, sirkulær eller til og med en rotasjon av zoomringen på et zoomobjektiv for å endre brennvidden under eksponeringen.
Resultatet av denne teknikken er dynamiske og abstrakte bilder som ser fantastisk rett ut fra kameraet. Og med denne raske og enkle guiden, kan du utforske disse forskjellige bevegelsene og lage dine egne iøynefallende ICM-bilder på bare noen få minutter …
BEVEGELSESEKSEMPLER
Her er tre vanlige kamera- / objektivbevegelser som gir gode resultater. Bruk disse som utgangspunkt ved å bruke kamerainnstillingene nedenfor for garanterte resultater.
ZOOMBURST
En zoomburst oppnås ved å zoome inn i motivet og deretter zoome ut igjen under eksponeringen. Den sentrale delen av scenen er ofte den mest gjenkjennelige, mens de ytre områdene blir et uhell som ser ut til å hoppe ut av bildet. Denne teknikken kan brukes til å legge til en følelse av bevegelse til et bredt spekter av fag.
VERTIKAL PAN
Denne typen ICM brukes ofte med scener der det er et vertikalt element som trær eller siv og er bare en kort skarp bevegelse av kameraet under eksponering. En variasjon av dette er den horisontale pannen, som ofte brukes til å skyte abstrakte bilder ved kysten ved hjelp av horisontlinjen ut til sjøen som fokuspunkt.
KAMERAROTASJON
Kameraets rotasjon er forskjellig fra de andre ved at du skyter «blind» med kameraet holdt opp til brystet. Vri kameraet til venstre så langt det er behagelig og autofokus før du roterer kameraet og slipper ut lukkeren. Denne teknikken krever en ekstremt jevn panne og kan ta flere forsøk enn de andre metodene.